door | 1 sep 2019

nieuws

KW1-2020: 1e Workshops Agile – Lean – Scrum –Design Thinking (basis)

Na 2 succesvolle try-outs gaan we deze, praktijkgerichte, workshop nu daadwerkelijk lanceren binnen de zorgsector in Nederland en België. De eerste workshops zijn al geboekt voor de maanden Jan en Feb 2020. We focussen ons op de care en cure-sector.
Ons streven is om maandelijks minimaal een workshop te geven (elke 3de donderdag van de maand: 16 Jan | 20 Feb | 19 maart | 16 april | 18 Juni) en aan te bieden als open inschrijving.

We kiezen voor een gecombineerde workshop, 2 dagdelen, met daarin opgenomen Agile, Lean, Scrum, Service- en Design Thinking. Ons doel is enerzijds: je leren ‘denken en doen’ vanuit een Agile mindset. En anderzijds dat jij, als (zorg)professional sneller kunt schakelen binnen projecten. Want mocht je vooral processen, of je dienstverlening of producten, willen verbeteren dan heb je veel aan de methode Lean en het raamwerk van Scrum. Maar is het tijd voor vernieuwen, innoveren of denken vanuit cliënten perspectief dan is Design Thinking vele malen krachtiger. Volgens ons zijn dit ook de vaardigheden die elke zorgprofessional moet bezitten cq ontwikkelen voor de nabije toekomst.

Ons streven is dat we eind 2020 honderden mensen, zoals teamleiders, projectleiders, projectleden, HR-adviseurs, innovators en bevlogen zorgmedewerkers inzicht hebben gegeven in de methoden die passen bij een wendbare zorgorganisatie.

Lees meer over de workshop

Design for Care en Siza hebben de handen ineengeslagen en deze workshop ontwikkelt. De bedenkers hiervan zijn Monique van Oosterhout en Robert Rietveld MSc. Zij geven samen de workshop. Beiden hebben samen jarenlange (praktijk)ervaring opgedaan en zijn geschoold in Agile coaching, Scrum(masters), Lean Green/Black belts, Design Thinkers, teamcoach Agile/Lean en Organisatie- & Veranderkunde. Daarnaast hebben ze ook veel cliënt-gerichte implementaties gedaan binnen de zorgsector met o.a. ECD en ERP, extranet, medewerkers-, cliëntportaal.

Meer nieuws