Stimuleringsregeling E-Health Thuis

Noodregeling SET COVID-19: Direct geld vrij voor digitale zorg op afstand

door | 24 mrt 2020

Het ministerie van VWS heeft een speciale noodregeling ingericht: Stimuleringsregeling E-Health Thuis Covid-19.
Noodregeling SET Covid-19 vanaf 25 maart 2020 open

Het ministerie van VWS maakt direct geld vrij voor extra digitale toepassingen voor ondersteuning en zorg op afstand. Digitale beeldzorg bijvoorbeeld aan thuiswonende kwetsbare ouderen en mensen met een chronische ziekte of beperking. Zorg- en welzijnsorganisaties kunnen een aanvraag doen om projectkosten voor het implementeren van de digitale toepassingen te kunnen betalen. Per aanvraag is €50.000 beschikbaar. Hulp bij de implementatie mag ingehuurd worden. Daarnaast kan tot 50% van het bedrag worden besteed aan technologie zoals aanschaf van licenties of apparaten. Er wordt geen eigen bijdrage gevraagd.

Alle zorgaanbieders kunnen gebruik maken van de regeling door het indienen van een korte aanvraag. Hierin worden vragen gesteld over de achtergrond, doelstelling, aanpak, betrokken partijen, planning en kosten met betrekking tot uw subsidieaanvraag. Het is vooral van belang om duidelijk te maken wat Covid-19 voor invloed heeft op de continuïteit van uw zorgverlening. En wat de impact is van inzet van de digitale middelen op uw patiënten of cliënten. Aanvragers ontvangen binnen maximaal 5 werkdagen reactie. Na goedkeuring ontvangen zij binnen 5 werkdagen het subsidiebedrag. De noodregeling is vanaf 25 maart opengesteld via rvo.nl/set-corona.

Implementatieplan extra digitale toepassingen

Wij hebben naar aanleiding van SET Covid-19 een implementatieplan extra digitale toepassingen gereed. Waarvan een toepassing zoals beeldzorg een goed voorbeeld is. Onze implementatieplan hebben in nauwe samenwerking met VitaValley ontwikkeld en staat klaar voor zorginstellingen. In het implementatieplan staan ook duidelijk de richtlijnen beschreven rondom deze subsidie. Wij weten wat nodig is om de aanvraag soepel en volledig te laten verlopen.

Met E-health realiseren zorgorganisaties betere zorg aan mensen thuis

Wij regelen alles!

We leveren volledig werkende devices (iPads of laptops) tot aan uw voordeur. Afgestemd met uw zorgorganisatie zorgen wij voor instructies die uw cliënten of patiënten begrijpen. Onze instructies staan in heldere taal, ondersteund met tekeningen en pictogrammen. Wij hebben een uitstekend bereikbare helpdesk met 100% garantie dat alles werkt. Daarnaast nemen wij de coördinatie uit handen, als ook digitale trainingen en online coaching van medewerkers.
Wij kunnen ook de communicatie op ons nemen zodat uw cliënten of patiënten geïnformeerd worden en blijven.

Samen verslaan wij het eenzaamheidsvirus

Design for Care, VitaValley, RAM-IT, Q-Consult Zorg en VanSelfie hebben vandaag de handen in elkaar geslagen. Wij staan garant om vanuit intrinsieke motivatie onze bijdrage te leveren. Wij hebben grote bewondering voor zorgmensen. Helaas kunnen wij geen handen aan het bed leveren, maar dit is wat wij echt goed kunnen. Zorgen jullie voor de cliënten en patiënten. Dan zorgen wij voor de digitale hulpmiddelen en de mensgerichte implementatie.

Ook met spoed een aanvraag doen?

Neem direct contact op met Robert Rietveld. Mag ook in de avonduren of in het weekend.
Mail: robert@designforcare.nl
Bel of Whatsapp: 06 31 94 21 94.

Wij bellen jou.

Laat je contactgegevens achter, dan bellen wij jou zo spoedig mogelijk terug!

9 + 2 =

Of jij belt ons!

Je kunt Jing, onze front office team, elke dag tijdens kantooruren bereiken!

+31 (0)6 45944442
jing@designforcare.nl

Of kom langs!

Design for Care

Maanderpoort 41
6711 AC Ede

Of doe het digitaal!

9 + 14 =

Design for care