Maak een zijsprong

Op verzoek hebben wij Maak een zijsprong ontwikkeld om zorgprofessionals kennis te laten maken met onze werkwijze. Mensen ervaren de beginselen van ‘anders te leren denken’, met creativiteit problemen oplossen en dat gekoppeld aan de wereld van Design Thinking, in combinatie met onze werkwijze RETHINK. Afgewisseld met een 4 gangen-diner verzorgd door de cliënten die werkzaam zijn in het restaurant van deze zorginstelling. Resultaat was prachtige avond met zowel inspiratie, nieuwe inzichten opdoen en heerlijk eten met elkaar.

Wij hebben deze workshop concept verdiept, verbreedt en verbeterd, passend bij jouw vraag. Bekijk hieronder het workshop aanbod per doelgroep.

Voor managementteam

Ja, alles verandert dat is geen vraag maar een feit. Niet alleen binnen de zorgorganisatie zelf maar juist ook daarbuiten. Hoe wordt hierop geacteerd als MT? En op welke manier wordt dat aangepakt? Binnen welke kaders en principes gebeurt dat dan? Wat als het aantal beslisfactoren toeneemt? Hoe ga je daar dan mee om vervolgens? Wordt de uiteindelijke oplossing ook gedragen door eenieder? Of blijft iedereen het gevoel overhouden dat het misschien ook anders kan. Design for Care vindt van wel. En neemt het MT-team graag mee in onze denkwereld, maken zo kennis met onze werkwijze en hoe wij strategische vraagstukken analyseren. Om zo komen met verrassende oplossingsrichtingen.

Bekijk de inhoud voor het managementteam

Voor teamleiders

In een zorgorganisatie waarin veel veranderingen plaatsvinden is de rol van teamleider niet altijd even gemakkelijk. Aan welke touwtjes trek je nog wel en waar geef je meer ruimte? Of ga je minder gaan managen en meer coachen als teamleider? Want de prioriteiten worden steeds meer pas onderweg bepaald. En hoe flexibel ben je dan nog? Jijzelf maar ook de teams. En wat betekent nu precies als de methode RETHINK wordt gebruikt bij het inrichten, implementeren en borgen van bijvoorbeeld een ECD?

Bekijk de inhoud voor teamleiders

Voor zorgprofessionals

Wat gebeurt er als je zorgprofessionals hun eigen problemen gaan oplossen? Daarvoor is niet zoveel nodig, hoe gek dat misschien ook klinkt. Voorwaarde 1 is een inspirerende werkomgeving en voorwaarde 2 ‘anders te leren denken en doen’ met behulp van de methode RETHINK. In 4 duidelijke stappen gekoppeld aan duidelijke werkvormen ontstaat dynamiek en nieuwe energie. Binnen enkele uren zijn de eerste contouren al duidelijk van mogelijke oplossingen.

Bekijk de inhoud voor zorgprofessionals

Voor cliënten en naasten

Menig cliënt, maar ook z’n verwant, zou heel graag meedoen binnen onze werkwijze RETHINK. En ja, dat zeker mogelijk. In het afgelopen jaar hebben we dat met elkaar verder verfijnd. En de werkvormen rondom de 4 stappen van RETHINK verdiept en verbetert. Cliënten kunnen nu samen hun cliëntreizen uitvoeren, analyseren problemen, verbeterpunten definiëren, hun dromen in beeld brengen. En presenteren de resultaten hiervan aan het designteam en MT-team.

Bekijk de inhoud voor cliënten en naasten

Trainers?

Onze trainingen worden gegeven door Robert, Jing en Pien!

Interesse?

Laat van je horen via academy@designforcare.nl
Of bel tijdens kantooruren ons officeteam
+31 (0)85 4019856

Of maatwerk?

Mocht bovenstaande varianten toch niet passend zijn, neem dan vooral contact op met ons. Misschien kunnen we een maatwerkvariant ontwikkelen passend bij jullie vraagstuk.

Wij bellen jou.

Laat je contactgegevens achter, dan bellen wij jou zo spoedig mogelijk terug!

2 + 9 =

Of jij belt ons!

Je kunt Minke Thieme, onze VA, elke werkdag tijdens kantooruren bereiken!

+31 (0)6 2044 9786
minke@regelkanjers.nl

Of kom langs!

Design for Care

(bezoekadres)

Maanderpoort 41
6711 AC Ede

Of doe het digitaal!

13 + 7 =

Design for care