Over DfC

DfC werkt aan een duurzame wereld gekoppeld aan de Sustainable Development Goals (SDG) agenda 2030. Wij ondersteunen het ontstaan van een veerkrachtige, wendbare en inclusieve samenleving. Wij zorgen ervoor dat iedereen gehoord wordt, kansen krijgt, zich laat zien en zijn talenten kan ontwikkelen. Ons focuspunt is de inzet van mensen met een beperking; jong en oud.

“Connecting people, business and ideas for a better future.”

Change Inc.

DfC creëert ruimte voor verandering.

DfC helpt (zorg)organisaties bij het ontdekken, ontwikkelen en versnellen van de transitie naar vernieuwend denken en doen. Dit leidt tot verrassende ideeën en oplossingsrichtingen voor complexe problemen. Wat vervolgens weer bijdraagt aan een vernieuwend product, dienst, proces dan wel unieke samenwerking.

“Ontwerpend denken en doen is verweven met een groeimindset”

Robert Rietveld

Wij zetten de volgende middelen in:

-CREATIEVE MINDSET-

Mensen met vaste mindset zijn vaak risicomijdend. Voor iedereen zichtbaar in procedures, richtlijnen en processen. Vernieuwen is een proces van zeer lange adem. DfC voegt een ander perspectief toe en activeert de, creatieve, rechterhersenhelft. Een aanvullende manier van denken en doen waarbij je op een slimme en herhaalbare manier nieuwe, effectieve oplossingen vindt.

-WORKSHOPS & EVENTS-

DfC haalt kennis, en ontwikkeld probleemoplossend vermogen, uit gebruikers en de (zorg)organisatie. Hierdoor ontstaat energie, groeit het draagvlak en wordt de oplossing geadopteerd. Want ze is ontwikkeld voor problemen die het waard waren om opgelost te worden.

-BEWEZEN PROCES [RETHINK]-

DfC gebruikt een vaste methode om tot creatieve oplossingen(srichtingen) te komen. Hierbij staat het ‘5 stappen design thinking process diagram’ centraal. Stapsgewijs gaan we van onderzoek, probleemstelling, idee generatie, prototype & test naar de eindoplossing. Kenmerkend is een 100% mensgerichte aanpak.

Wij bellen jou.

Laat je contactgegevens achter, dan bellen wij jou zo spoedig mogelijk terug!

1 + 14 =

Of jij belt ons!

Je kunt Jing, onze front office team, elke dag tijdens kantooruren bereiken!

+31 (0)6 45944442
jing@designforcare.nl

Of kom langs!

Design for Care

Maanderpoort 41
6711 AC Ede

Of doe het digitaal!

1 + 6 =

Design for care