Hallo. Wij zijn Design for Care

We zijn onafhankelijk, hebben een eigen mening en zijn altijd nieuwsgierig. Ons interdisciplinaire team is volledig toegewijd aan de methoden voor mensgericht ontwerpen. Kleine stappen, grote impact, snelheid maken dus.

Als Design for Care ondersteunen wij zorgorganisaties in het doorgronden van ‘wicked problems’. Veelal complexe vraagstukken (zie het Cynefin framework). Het begrijpen van de oorzaak en gevolg van deze taaie problemen gaat alleen in retrospective. De benodigde, collectieve, kennis is al aanwezig in de zorgorganisatie echter die moet wel ingezet worden. Dat is wat wij doen binnen een Designteam, samenwerkend vanuit ons framework [RETHINK].  

We ontwikkelen niet alleen oplossingsrichtingen, realiseren procesverbeteringen, ontwerpen diensten en producten voor echte behoeften, ons doel is om de verwachtingen altijd te overtreffen. Onderweg naar strategische wendbaarheid, zelforganiserende teams en (zelf)leiderschap binnen de zorgorganisatie. 

Iedere deelnemer in het Designteam kan zijn specialisatie(s) binnen de [RETHINK] werkwijze inbrengen en tegelijkertijd leren van andere. Onderwijl leert een ieder 21ste vaardigheden, zoals creatief denken. Op deze manier maken we grote(re) projecten mogelijk die voor onmogelijk werden gehouden tot ‘de dag van gisteren’.

think

rethink

done

Alles begint heel klein .. 

.. maar eindigt groot en impactvol. Voorbeelden van vraagstukken waarvoor we benadert zijn. Hoe kunnen we een mensgerichte ECD implementatie en adoptie doen zodat .. ? Hoe kunnen we nieuwe woonvormen ontwikkelen voor onze VSO leerlingen die uitstromen naar een VG organisatie zodat .. ? Hoe kunnen we het onboarding HR proces van nieuwe medewerkers verbeteren zodat .. ? Hoe kunnen we persona’s zinvol inzetten bij ons de adoptie van M365 zodat .. ? Hoe kunnen we onze nieuwe digitale werkplek laten bijdragen aan slimmer werken binnen de teams zodat .. ? Hoe kunnen we Microsoft Teams zo inrichten dat we minder mailen & bellen met elkaar zodat .. ? Hoe gaat onze IT-afdeling eruit zien en een regierol pakken als we alles gaan outsourcing zodat .. ?

Dit lijken eenvoudige vraagstukken maar er is geen ‘best practice’ aanpak beschikbaar. Dat blijkt wel tijdens onze -remote- intake. Niet raar want dan hadden  jullie deze al wel zelf gevonden, toch? Het momentum dus om eerst het probleem te gaan begrijpen en begrip voor te krijgen. De juiste aanpak volgt vanzelf daaruit.

We beginnen altijd klein en starten met een, gefaciliteerd, Designteam. Met 8-10 medewerkers vormen we een multidisciplinair team, doorgronden het -taaie- vraagstuk met [RETHINK] methodes en ontwikkelen een -impactvolle- oplossing (*). Gedurende onze processtappen trainen we de medewerkers in het eigen maken van de [RETHINK] werkwijze. Zo kunnen ze later een eigen innovatieproject, of intern Designteam, opstarten. Klein geleerd, groots uitgevoerd.

Dus wij zijn en blijven ’tijdelijke externe’, werkzaam intern. Liefst naar 3 maanden weer op weg naar ons volgend ‘wicked problem’.   

 

(*) een strategische oplossingsrichting; concrete dienst; verbetert product; vernieuwd werkproces; betere afstemming tussen afdelingen; externe kennispartner.

we are the internal external

Robert Rietveld Msc

Ons proces

Onze manier van werken volgt de principes, de ideeën en mindset van Design Thinking maar juist ook Agile. Empathie voor de mens, co-creatie, visueel -remote- (samen)werken, iteratief, prototyping, werken in een multidisciplinair team en kijkend vanuit een holistisch perspectief.  Dat zijn onze genen.

 

Wij gaan allereerst op zoek naar inzichten rondom het probleem voordat we een oplossing vinden. Niet alleen maar samen met jullie. Wij geven elk – taai – vraagstuk de tijd voor diepgaand onderzoek. Daaruit volgt het probleem wat het waard is om opgelost te worden.

Potentiële oplossingsrichtingen vinden we in ‘painstorm’ sessies, snelle iteratie-slagen, ontwikkelen van ‘low-fidelity’ prototypen en (door)testen met de doelgroep. Alles in een continu optimalisatieproces en met hoge snelheid. Zo vinden we met elkaar de oplossing.

 Opschalen van de oplossing kan niet zonder een kritische blik vanuit bedrijfsvoering. Wij gaan voor een duurzame, en inclusieve, oplossing. Vernieuwend vanuit de behoeftes van alle stakeholders. Uitvoerbaar (technologisch en in menskracht) en vooral levensvatbaar (draagt bij aan toekomstig (verdien-)(business)model).

Wij staan garant voor waardecreatie voor eindgebruikers én zorgorganisaties.

 

Wij bellen jou.

Laat je contactgegevens achter, dan bellen wij jou zo spoedig mogelijk terug!

11 + 15 =

Of jij belt ons!

Je kunt Minke Thieme, onze VA, elke werkdag tijdens kantooruren bereiken!

+31 (0)6 2044 9786
minke@regelkanjers.nl

Of kom langs!

Design for Care

(bezoekadres)

Maanderpoort 41
6711 AC Ede

Of doe het digitaal!

4 + 4 =

Design for care