blog

Hoeveel plezier heb jij in je werk?

door | 19 nov 2018

14 keer geweldig en 19 keer lol! Wat een geweldige score! Wij stonden op de Kennismarkt ‘innoveren doe je samen’ samen met de VGN, VG en Reinaerde en vroegen de 50 deelnemers van onze workshop hoe zij het vonden. Ons programma ‘Mogen wij vandaag jouw rechterhersenhelft activeren?’ was vlak na de lunch – dus iedereen had een klein afterlunch-dipje bij binnenkomst. Maar binnen het uur was dat totaal verdwenen. Prikkelende vragen en de energizers van Jing & Robert – het ging gelijk bruisen!

11 miljoen minuten bespaard

En wij hadden de besparingsmeter lopen: hoeveel plezier en energie levert dit op, hoeveel minuten bespaar je, en hoeveel geld? Wat denken jullie? Bij onze 6 projecten van het afgelopen jaar liep dat op tot 2 miljoen euro. En dat is niet eenmalig. Dus volgend jaar weer genoeg geld voor innovatie. En de tijdbesparingsmeter tikte 11 miljoen minuten aan. Neem maar eens een groot project: altijd 1000 medewerkers op de vloer, die 10 min per shift minder kwijt zijn aan ‘zoeken in en wachten op systemen’. Dat levert per 24 uur: 3 shifts x 1000 mensen x 10 minuten = 30.000 minuten op. In een jaar scheelt dat dus 365 x 30.000 = 10.950.000 minuten! Ook dat is niet eenmalig maar jaarlijks.

Talent en denkkracht

Achteraf staan we altijd weer versteld hoeveel enthousiasme er loskomt als je mensen vraagt vrij te denken en aanspreekt via de rechterhersenhelft. Iedereen heeft talenten die te weinig worden aangesproken in het dagelijks werk in de zorg. Maar als je de deur ook maar een kiertje openzet, vliegt alles eruit. Wat een denkkracht komt er zo los! Daarmee kunnen zij elk hoofdpijndossier te lijf. Met succes. Gewoon de goede stappen nemen. Wij helpen, maar de zorgmedewerkers in het designteam maken het waar. Zelf.

Wat een denkkracht komt er zo los! Daarmee kunnen zij elk hoofdpijndossier te lijf. Met succes.

Plezier is koning

Tijd of geld? Eigenlijk is plezier in het werk de grootste opbrengst. Want hoeveel beter wordt de zorg als het werk je niet afmat, maar je energiek en blij rondloopt? Daar gaan we mee verder in 2019. Want hoe meet je werkplezier en energie? We gaan er eens diep over designdenken met onze nieuwe partners. Stel je voor: hoe ziet de zorgorganisatie er dan uit? En gaat dat daadwerkelijk de stress en ziekteverzuim ter lijf? Ideeën welkom!

Wij bellen jou.

Laat je contactgegevens achter, dan bellen wij jou zo spoedig mogelijk terug!

4 + 9 =

Of jij belt ons!

Je kunt Minke Thieme, onze VA, elke werkdag tijdens kantooruren bereiken!

+31 (0)6 2044 9786
minke@regelkanjers.nl

Of kom langs!

Design for Care

(bezoekadres)

Maanderpoort 41
6711 AC Ede

Of doe het digitaal!

14 + 15 =

Design for care