blog

Keynote Mobile Healthcare 2019: Een pats maar ook een oplossingsrichting

door | 18 nov 2019

Een pats maar ook een oplossingsrichting! Zo vatte Ashis, zittend op de 1ste rij, onze speech kernachtig samen. En vulde dat spontaan aan met mooie volzinnen. Daarmee exact de kern rakend van ons betoog. Ja, zelfs wij waren toen even stil. Voor het eerst die middag.
De (ge-)(her-)schreven versie haalde het podium

Wat een mooie middag beleefde wij op de Mobile Healthcare. Voorafgaand aan 7 nov 2019 hadden Jing Foon Yu en mijzelf al vele weken geschetst, gepraat, oneens geweest, (ge-)(her-)schreven, ‘ruzie gemaakt’, weer nagedacht en doorgehaald. Vele uren getraind om tot een TED-achtige speech te komen. In onze 20 min ging het niet over de technische (on)mogelijkheden, big-data, process mining, ROI, BI ed. Wij lieten onze 500+ toehoorders in de jaarbeurs, beleven waarvoor wij het allemaal doen met elkaar. Voor de cliënten en patiënten in Nederland en sinds kort ook in België.

Want wat zou er gebeuren als wij, vanuit cliëntperspectief, beginnen met schetsen, onderzoeken, ontwerpen en ontwikkelen? En wij, als strategische designers, dat samen doen met medewerkers en cliënten van jouw eigen zorgorganisatie?

Licht uit, Spot aan

Onze keynote gaat over hoe wij kijken naar verbeteren en vernieuwen in de zorg. Vaak liggen deze strategische trajecten in externe handen. Wij van Design for Care hebben geleerd dat het anders kan, anders moet. Wij vinden dat elke (zorg)organisatie een DESIGNteam moet opbouwen. Een team bestaande uit zorgprofessionals, cliënten en verwanten. Samen onderzoekt dit team hoe ze strategische vraagstukken kan ‘kraken’ vanuit een ontwerpersperspectief. Vraagstukken die het waard zijn om, in de ogen van cliënten, teamleden en organisatiedoelstellingen, op te lossen. En denken, als een ontwerper, dat leren de teamleden ‘on-the-job’.

Dit is de kernboodschap die wij willen delen. Want Design for Care ‘vernieuwt zorgorganisaties van binnenuit’!

De meest inspirerende presentatie van Mobile Health Care 2019. Geen enkel cijfer, statistiek of bullets te zien op de slides. Maar heldere animaties en tekeningen die vertellen waar het om gaat: zoek de verborgen talenten binnen jouw eigen zorgorganisatie en begin een designteam!

Menig zorgorganisatie is nu samen met Design for Care bezig om hun interne organisatie van binnenuit te vernieuwen. Dit doen ze door strategische vraagstukken te laten ‘kraken’ door hun eigen mensen, met hun eigen DESIGNteam maar vooral, in hun eigen tempo. DURF JIJ HET OOK?
Wil je ook Design for Care op jouw congres boeken?

Nodig Design for Care uit om te spreken op jouw congres. We zijn te boeken als sprekers of om een workshop te geven. Stuur een berichtje naar robert@designforcare.nl

Foto’s en youtube filmpje zijn gemaakt door Mobile Healthcare

Wij bellen jou.

Laat je contactgegevens achter, dan bellen wij jou zo spoedig mogelijk terug!

14 + 3 =

Of jij belt ons!

Je kunt Minke Thieme, onze VA, elke werkdag tijdens kantooruren bereiken!

+31 (0)6 2044 9786
minke@regelkanjers.nl

Of kom langs!

Design for Care

(bezoekadres)

Maanderpoort 41
6711 AC Ede

Of doe het digitaal!

4 + 2 =

Design for care