BLOG

Innoveren in deze tijd

Misschien niet het eerste waaraan je nu denkt. Maar blijf je dan doorwerken op de manier zoals je deed voor de corona-crisis? Wij denken van niet. Sterker nog je bent waarschijnlijk al begonnen om pleisters te plakken op jouw (bedrijfs)processen, zet producten in die niet meer 100% voldoen of je levert diensten aan cliënten met veel handmatige acties vanaf maart 2020.

Zou je dit niet snel willen oplossen als managementteam of teamleider?

Lees verder hoe je dat 100% online kunt doen

dat kunnen we toch NU veranderen

De kracht van online-tools zoals Miro

Van face-to-face naar online trainen.

In de afgelopen maanden was het niet mogelijk om face-to-face workshops te geven binnen zorgorganisaties. Balen natuurlijk maar begrijpelijk. Al snel vroeg ik mijzelf af “Zou ik mijn workshops kunnen vertalen in een vernieuwend format van off- én online trainen?”. Als Design Thinker pur sang ben ik maar gewoon gestart met het onderzoeken van dit vraagstuk en mijn eigen ontdekkingsreis georganiseerd. En ja, het resultaat mag er zijn! Online tooling leidt naar vernieuwende trainingen en workshops.  

Snel starten met Online Trainen? 

Nieuws

Start Small. Think Big

Werk(wijze)

Adoptie digitale werkplek

Design for Care is door een IT organisatie gevraagd om ze te komen helpen met het adoptievraagstuk bij zorgorganisaties. De technische onboarding gaat wel goed, zegt men. Maar wat hebben de (1500+) medewerkers nu echt nodig om hun werk te verrichten? Nee, niet alleen een iPad of laptop dus. Met een QuickScan (hun vakjargon) worden de adoptie thema’s zichtbaar. Elk thema doorgronden we met een Design Thinking procesaanpak en ontwerpen hun routekaart. Alles gebaseerd op een mens-gerichte aanpak en Agile/Scrum vervolgstappen.

Wij ontwerpen de zorgorganisatie van de toekomst. SAMEN met cliënten én medewerkers.

Het ontwerpteam komt uit jouw eigen zorgorganisatie!

Met onze RETHINK procesaanpak gaat dat snel. En goed. Dat zul je zien!

Design for Care -remote – live!

Lezingen & workshops

In Februari ’20 liepen we in zonnig Spanje en was er niets aan de hand in Barcelona. Onze agenda was gevuld met meerdere lezingen, beurzen en workshops voor periode april-juni ’20. Begrijpelijk was begin April alles gecanceld binnen de zorgsector.

o.a. Samen met Mobile Healthcare hebben we nagedacht over dit complexe vraagstuk. Als ook enkele experimenten ontwikkeld met elkaar. Voor nu lijkt de combi on-/offline de nieuwe standaard te zijn, en blijven, voor de periode 2020-21.

werkwijze

Van WHY naar WIJ

WIJ, als zorgprofessionals, moeten het doen. Daarom stellen WIJ, als Design for Care, als eerste vraag ‘Wat heb jij nodig om dagelijks kwaliteit te leveren?’

Julianne

bestuurder

De hoeveelheid energie die nu door de organisatie stroomt is ongelooflijk. Mensen vormen weer een echte team. Als organisatie zijn we veel weerbaarder en slagkrachtiger geworden. De resultaten spreken voor zichzelf.

Van langdurig zorg naar Ziekenhuiszorg

 Design for CURE

Wat gebeurt er als een Design Thinker + Agile Coach en Lean Black Belts specialisten elkaar ontmoeten? Design for Cure is dan een logisch vervolg, toch?

 Eind 2019 deed onze procesaanpak [RETHINK] z’n intrede in de cure-wereld. Beginnend met een introductie-training Agile, Lean, Scrum en Design Thinking als gecombineerde werkwijze. 

 

Zorgorganisaties-toekomstbestendig-organiserent-500x314

BLOG

Wendbare zorgorganisatie

Design for Care helpt om praktische stappen te zetten richting een wendbare zorgorganisatie. Deze tijd vraagt namelijk om een aanvullende vaardigheden zoals empatisch vermogen, kritisch denken, versterken probleemoplossend vermogen en creativiteit bij medewerkers. Alleen blijven vertrouwen op deskresearch, Excel-sheets en ‘blauw’ denkwerk blijkt onvoldoende.

Lees meer over hoe je er wel komt

KIT krijgt nieuwe subsidie

€10.000 subsidie van Stichting Voorzorg Utrecht

Supertrots zijn we! KIT heeft een €10.000 aan subsidie gekregen van Sichting Voorzorg Utrecht! De Knappe Instructie bij Tandenpoetsen (oftewel K.I.T.) van Abrona levert een oplossing waarmee het tandenpoetsen leuk en gemakkelijk wordt. K.I.T levert een eenvoudig gebit dat je op je spiegel kunt plakken en dat via visuele ondersteuning (lampjes) het resultaat van tandenpoetsen laat zien. Zo kunnen mensen met een verstandelijke beperking zo lang mogelijk zelf hun gebit verzorgen. Lees hier onze 12 stappen naar een prijswinnend product

workshops en trainingen

RETHINK academy

Design for Care heeft al haar trainingen vernieuwt tijdens de zomer 2020 en biedt deze nu ook remote aan!

Om complexe vraagstukken van zorgorganisaties te kunnen oplossen is het noodzakelijk dat we elk Designteam trainen in het eigen maken van nieuwe vaardigheden. Men maakt dan o.a. kennis met onze werkwijze  [RETHINK](c) en wat Design Thinking toevoegt als denkwijze.

In deze trainingen kunnen maximaal 2 andere zorgmedewerkers deelnemen. Laat je informeren hierover en leer van je collega’s.

Wij bellen jou.

Laat je contactgegevens achter, dan bellen wij jou zo spoedig mogelijk terug!

4 + 2 =

Of jij belt ons!

Je kunt Minke Thieme, onze VA, elke werkdag tijdens kantooruren bereiken!

+31 (0)6 2044 9786
minke@regelkanjers.nl

Of kom langs!

Design for Care

(bezoekadres)

Maanderpoort 41
6711 AC Ede

Of doe het digitaal!

8 + 15 =

Design for care